keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Loistavat juusto-perunakroketit serranolla

Minä rakastan kroketteja! Tilaan niitä melkein aina tapaspöytään Espanjassa reissatessa. Parhaimmillaan rapsahtavan rapea, ohut kuori yhtyy maistuvaan täytteeseen, jonka ei todellakaan tarvitse olla silkoisen siloinen. Huono puoli kroketeissa on että niillä saa helposti poltettua kitalakensa. 

Taannoiseen vieraspöytään tein Glorian ruoka & viini-lehden 3/2017 ohjeella juustoisia perunakroketteja lisäten sekaan vielä serranoa. Varsinkin aikuiset pitivät kauniin ruskeista, friteeratuista palloista kovasti. 
Alkuperäiseen ohjeeseen verattuna saimme pyöritettyä taikinasta enemmän palloja. Kananmunia meni sitä rataa sitten tuplaten. Ohjeen vehnöjauho- ja korppujauhomäärä on ohjeellinen, sitä saattaa mennä enemmänkin. Kroketit oli helppo muotoilla ja tehdä tällä ohjeella, joten teemme taatusti näitä toistekin. Kroketit ovat myös siitä käteviä, että perunasoseen voi valmistaa ja maustaa jääkaappiin jo vaikka edellisenä iltana. 

Blogista löytyy aiemmin hiukan eri tyyliin valmistetut korvasienikroketit ja hauki-kapriskroketit.
JUUSTO-PERUNAKROKETIT SERRANOLLA
30 kpl

1 kg jauhoisia perunoita
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
3 rkl huoneenlämpöistä voita
½ tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl chilihiutaleita
200 g manchego-juustoa
150 g serranoa pilkottuna

leivitykseen
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl panko-tai korppujauhoja

friteeraukseen
monta desiä rypsiöljyä

Pese perunat. Keitä perunat kuorineen. Kuori perunat kuumina. Painele siivilän läpi soseeksi. Lisää hienonnettu persilja, voi ja mausteet. Sekoita. Peitä seos kelmulla. Laita jääkaappiin noin 2 tunniksi. 

Raasta juusto ja pilko serrano. Lisää ne perunasoseen joukkoon. 

Pyörittele seoksesta tasakokoisia palloja. 

Riko kananmunat lautaselle. Vatkaa niiden rakenne rikki. 
Laita toiselle lautaselle vehnäjauhoja.
Laita kolmannelle lautaselle korppujauhot. 

Pyörittele perunapallot ensin huolellisesti vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopulta korppujauhoissa niin ettö pallot ovat kauttaaltaan kuorruttuneet. 

Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa 180 asteiseksi. Paista kroketit öljyssä muutamassa erässä kullanruskeiksi. Laita valuttamaan ylimääräiset öljyt talouspaperin päälle. Tarjoa heti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin